Wéber Gábor a BME-n

Ezen a héten szerdára (azaz November 21.ére) , az Áramlástan Szakosztály meghirdetett egy előadást, ami a Forma 1 áramlástani oldaláról szólt, és nem más tartotta mint Wéber Gábor. Persze az alkalmat hosszas egyeztetés, plakátolás, hirdetés, készülés előzte meg, ezúton is köszönet az Áramlástan Szakosztály vezetőjének, Gulyás Andrásnak aki mindent megtett azért, hogy ez az egész létrejöhessen és természetesen köszönjük Gábornak is, hogy időt szakított ránk.


 
A plakát előző héten szerda reggel került ki facebookra, nyomtatott formában nem is tudom, hogy megjelent-e valahol,de így is majd 200-an jelezték emailban, hogy jönnének. Ez különösen annak tükrében nagy szám, hogy pont a 12.héten volt az előadás,a végén a szavaztatásnál látszódott, hogy a jelenlévők 90% másnap ZH-t írt. (Bár már lassan az lenne a fura ha eltelne egy hét ZH nélkül)

Aki nem tudná ki az a Wéber Gábor, annak röviden: szakkommentátor és az egyik legeredményesebb magyar autóversenyzőnk, a kétezres évek elején szimulátor világbajnok lett, ezután "élesben" is bizonyíthatta rátermettségét.Márkakupa bajnoki címek jöttek, majd 2012ben fél szezont futott a WTCCben a ZengőMotorsport színeiben, Michelisz Norbi csapattársaként (aki idén megnyerte a Yokohama kupát!)
Ha minden jól megy, jövőre teljes szezont tud menni,aki szeretné látni Őket versenyezni, az májusban jöjjön ki a Hungaroringi WTCC futamra. A pontosság kedvéért bemásolom ezt a pár sort Gábor facebook oldaláról:

2001 - Grand Prix Legends szimulátor világbajnok (SRMSC)
2002 - Mobil1 Opel Astra Kupa - Média Kupa bajnok, abszolút 5.
2003 - Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa - bajnok
2004 - Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa - bajnok
2005 - Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa - 2.
2006 - Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa - 2.
2007 - SEAT Leon Szuperkupa - 2.
2008 - SEAT Leon EuroCup - Pau futamgyőzelem, abszolút 12.
2009 - 12h Hungaroring D1 - 1. hely (BMW 120d)
2010 - 24h Dubai, 12h Hungaroring D1 - 1. hely (BMW 120d)
2010 - SEAT Leon EuroCup - bajnok


Gulyás András
 Elég sokan voltak már 6kor is, de még negyed 7 körül is szállingóztak be az emberek, úgy tűnt tényleg nagyon sokan leszünk. Egy rövid Gépész szakkolégiumos beszéd után kezdődhetett az , amire mindenki várt:)

Gábort mindenki hatalmas figyelemmel hallgatta, őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ennyire készül erre.


Nagyon érdekes dolgokat mondott,sok mindenre kitért és az volt a legszimpatikusabb az egészben, hogy mindent fejből mondott el. Egy körülbelül 2,5órás előadást tartott, mindenféle "segédlet" nélkül, az egész előadásán lehetett érezni, hogy Őt ez a téma érdekli, és tényleg foglalkozik vele, szereti.


Azt ,hogy van egy elég nagy tudása ilyen téren, azt már azért tudhatta aki követi a Forma 1-es közvetítéseket,de arra hogy ilyen mélyen és alaposan otthon van a dologban, erre szerintem nem sokunk számított.


 Az előadása alatt Gábor megemlítette , hogy még nem járt ilyen közel szélcsatornához, kézenfekvő volt, hogy ha már itt van Ő is, meg a szélcsatorna is, érezze hogy milyen benne állni...mikor működik.
Kintről nézve vicces...belülről még-inkább.


A szélcsatorna mindig hatalmas sikert ARAt



A végére a két galéria:
Zs képei:


Wéber Gábor - Zsófi képei

Z képei:




Köszönjük Gábornak ,hogy eljött, remélem Ő is legalább olyan jól érezte magát, mint mi.

Z